2013. augusztus 9., péntek

Szénhidrát - és gluténmentes tészta? IGEN!


A tészták megszállottja vagy? Nem tudsz lemondani róluk annak ellenére, hogy tudod szénhidrát tartalmuk miatt nem fogyaszthatnád a diétád alatt? Nem diétázol, viszont gluténérzékeny vagy?
Mindez egyben?

Akkor a NoCarb tésztát Neked találták ki!

 




Szénhidrát- és gluténmentes, 100g termék mindössze 8 kalóriát tartalmaz. Jogosan kérdezhetnéd, hogy na jóóó, de akkor mégis miből van? Tuti nem egészséges és csupa mesterséges anyagokból áll... Pedig NEM! Semmiféle mesterséges színezéket, aromákat és tartósítószert NEM tartalmaz, ezt bizonyítja, hogy a termék a JAS (Japén Mezőgazdasági Standard) orgainkus minősítésével rendelkezik. 


Alapanyaga a természetes Kognac, amely délkelet Ázsiában és Afrikában termesztett gumós növény. A növény másik fő összetevője a vízben oldódó élelmi rostja, a glükomannán. Különlegessége, hogy a molekulái képesek saját tömegük akár háromszorosának megfelelő vízmennyiséget megkötni. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést. A diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.


Milyen előnyeit élvezheted a NoCarb tésztának?

Vízmegkötő hatásánál fogva eltelít, így akár egy adaggal is jól fogsz lakni. Ezzel egy időben az emésztés során a koleszterint és az epesavat megköti, elnyeli. Így közvetetten segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, javításában.

Állaga és felhasználása

A tészta élelmi rostjainak minőségét a víz és kálcium hidroxid folyadék biztosítja, amit egyszerűen csak le kell öntened a tésztáról fogyasztás előtt. Ne lepődj meg a kálciumos illaton, amint leöblíted a csap alatt, nem fogod többet érezni. A tészta egyébként konyhakész, sok dolgot nem lesz vele. Öblítés után 1-2 percig tedd forrásban levő vízbe, majd csepegtesd le és tetszőlegesen ízesítsd. Állagát tekintve ne egy finom puhára főtt olasz tésztával hasonlítsd össze, egy picit „gumisabb” lesz főzés után is.

3 féle verzióban érhető el:

angyalhaj - cérnametéltnél vastagabb, spagettinél vékonyabb tészta


rizs alakú változat – klasszikus rizsszem külsővel rendelkezik




szélesmetélt – hagyományos tészta helyettesítésére szolgál






    Receptötletek a NoCarb tészta felhasználásával


    Rizseshús

    Kb. 500g csirke - vagy pulykamellet felkockázol, tetszőlegesen fűszerezed, majd puhára párolod, hagymával hogy egy kicsit nedvesebb maradjon az állaga. Mennyiségtől függően megfőzől kb. 2-3 tasak rizs alakú NoCarb tésztát. A végén összeforgatod a kettőt és tetszés szerint ízesíted.



    Tonhalas spagetti

    Fél hagymát serpenyőben megpirítasz, közben 1 csomag szélesmetélt tésztát megfőzöl, majd hozzáteszed a hagymához. Pár percig összesütőd őket. Miután kész ráteszel két kis konzerv saját lében tárolt tonhalkonzervet (ha nem figyelsz annyira a diétádra, akkor olajos változatú is lehet). És már kész is:)




    Paradicsomos csirke recept


    1 zacskó NoCarb tészta
    200 g csirke
    2 tojás
    250 ml bazsalikomos natúr paradicsom szósz
    1 hagyma
    2 zöld paprika
    1 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál oregánó
    csipet só

    Elkészítése nagyon egyszerű. Végy egy hőálló edényt, halmozd bele tetszés szerinti sorrendben, elrendezésben a hozzávalókat. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd süsd 30-40 percen át, míg nem sül aranybarnára a teteje.



    Rizskoch tovább gondolva- diétásan

    Készítsd elő a következőket:

    1 csomag NoCarb rizs alakú tészta
    2 db tojás
    2 dl zsírszegény tej
    5 evőkanál eritritol
    1 csomag Zselatin fix
    30 gr mazsola- kihagyható
    ízlés szerint vanília, rum

    Nagyon egyszerűen elkészítheted, de nehéz lesz kivárni, míg kihül és megkóstólhatod.
    a rizs alakú tésztát alaposan leöblítsd és hagyd lecsepegni
    a 2 tojás sárgáját keverd el az eritritollal, csipet sóval, vaníliával, rummal és habverővel kevergetve főzd sűrűre
    add hozzá az előkészített rizs alakú tésztát, és még egy percig főzd
    hagyd teljesen kihülni
    a tojás fehérjét 1 kanál eritritollal verd kemény habbá
    óvatosan forgasd bele a rizses alapot és a Zselatin fixet
    a masszát egy fóliával bélelt üvegtálba töltsd és tedd be a hűtőbe
    amikor a rizs megdermedt (kb 1 óra) borítsd ki egy tálra/tányérra gyümölcsökkel, öntettel díszítsd ha szeretnéd

    Jó étvágyat!


    A tészta összetételéről egy kicsit bővebben:

    Több, mint 45%-át a glükomannán teszi ki,
    9,7% nyerfehérje
    7,8% legalább 16 féle aminosav
    2,5% esszenciális aminosav
    ásványi anyagok: kálcium, foszfor, vas, cink, mangán, króm és réz.

    Tápanyagtartalom 100g termékben:

    Fehérje - < 0,1g
    Zsír - < 0,1g
    Szénhidrát - 3,8g
    Cukor - 0,6g
    Vízben oldódó rost - 3,2g
    Kalcium - 20g
    Kalória - 8kcal

    Bővebb információért és a tészta vásárlásáért kattints IDE!


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése