A
tészták megszállottja vagy? Nem tudsz lemondani róluk annak ellenére, hogy
tudod szénhidrát tartalmuk miatt nem fogyaszthatnád a diétád alatt? Nem
diétázol, viszont gluténérzékeny vagy?
Mindez
egyben?
Akkor
a NoCarb tésztát Neked találták ki!
Szénhidrát-
és gluténmentes, 100g termék mindössze
8 kalóriát tartalmaz. Jogosan kérdezhetnéd, hogy na jóóó, de akkor mégis miből
van? Tuti nem egészséges és csupa mesterséges anyagokból áll... Pedig NEM! Semmiféle mesterséges színezéket, aromákat és tartósítószert NEM tartalmaz, ezt
bizonyítja, hogy a termék a JAS (Japén Mezőgazdasági Standard) orgainkus
minősítésével rendelkezik.
Alapanyaga a természetes Kognac, amely délkelet
Ázsiában és Afrikában termesztett gumós növény. A növény másik fő összetevője a vízben oldódó élelmi
rostja, a glükomannán. Különlegessége, hogy a molekulái
képesek saját tömegük akár háromszorosának megfelelő vízmennyiséget megkötni. A
lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az
emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a
növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra,
felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést. A diétás rostoknak pótolhatatlan
élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását
gátolják meg.
Milyen előnyeit élvezheted a NoCarb tésztának?
Vízmegkötő hatásánál fogva eltelít, így akár egy adaggal is jól fogsz lakni. Ezzel egy időben az emésztés során a koleszterint és az epesavat megköti, elnyeli. Így közvetetten segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, javításában.
Állaga és felhasználása
A tészta élelmi rostjainak minőségét a víz és kálcium hidroxid folyadék biztosítja, amit egyszerűen csak le kell öntened a tésztáról fogyasztás előtt. Ne lepődj meg a kálciumos illaton, amint leöblíted a csap alatt, nem fogod többet érezni. A tészta egyébként konyhakész, sok dolgot nem lesz vele. Öblítés után 1-2 percig tedd forrásban levő vízbe, majd csepegtesd le és tetszőlegesen ízesítsd. Állagát tekintve ne egy finom puhára főtt olasz tésztával hasonlítsd össze, egy picit „gumisabb” lesz főzés után is.
3 féle verzióban érhető el:
angyalhaj - cérnametéltnél vastagabb, spagettinél vékonyabb tészta
rizs alakú változat – klasszikus rizsszem külsővel rendelkezik
szélesmetélt – hagyományos tészta helyettesítésére szolgál
Receptötletek a NoCarb tészta felhasználásával
Rizseshús
Kb. 500g csirke - vagy pulykamellet felkockázol, tetszőlegesen fűszerezed, majd puhára párolod, hagymával hogy egy kicsit nedvesebb maradjon az állaga. Mennyiségtől függően megfőzől kb. 2-3 tasak rizs alakú NoCarb tésztát. A végén összeforgatod a kettőt és tetszés szerint ízesíted.
Tonhalas spagetti
Fél hagymát serpenyőben megpirítasz, közben 1 csomag szélesmetélt tésztát megfőzöl, majd hozzáteszed a hagymához. Pár percig összesütőd őket. Miután kész ráteszel két kis konzerv saját lében tárolt tonhalkonzervet (ha nem figyelsz annyira a diétádra, akkor olajos változatú is lehet). És már kész is:)
Paradicsomos csirke recept
1 zacskó NoCarb tészta
200 g csirke
2 tojás
250 ml bazsalikomos natúr paradicsom szósz
1 hagyma
2 zöld paprika
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
csipet só
2 tojás
250 ml bazsalikomos natúr paradicsom szósz
1 hagyma
2 zöld paprika
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
csipet só
Elkészítése nagyon egyszerű. Végy egy hőálló edényt, halmozd bele tetszés szerinti sorrendben, elrendezésben a hozzávalókat. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd süsd 30-40 percen át, míg nem sül aranybarnára a teteje.
Rizskoch tovább gondolva- diétásan
Készítsd elő a következőket:
1 csomag NoCarb rizs alakú tészta
2 db tojás
2 dl zsírszegény tej
5 evőkanál eritritol
1 csomag Zselatin fix
30 gr mazsola- kihagyható
ízlés szerint vanília, rum
Nagyon egyszerűen elkészítheted, de nehéz lesz kivárni, míg kihül és megkóstólhatod.
a rizs alakú tésztát alaposan leöblítsd és hagyd lecsepegni
a 2 tojás sárgáját keverd el az eritritollal, csipet sóval, vaníliával, rummal és habverővel kevergetve főzd sűrűre
add hozzá az előkészített rizs alakú tésztát, és még egy percig főzd
hagyd teljesen kihülni
a tojás fehérjét 1 kanál eritritollal verd kemény habbá
óvatosan forgasd bele a rizses alapot és a Zselatin fixet
a masszát egy fóliával bélelt üvegtálba töltsd és tedd be a hűtőbe
amikor a rizs megdermedt (kb 1 óra) borítsd ki egy tálra/tányérra gyümölcsökkel, öntettel díszítsd ha szeretnéd
Jó étvágyat!
A tészta összetételéről egy kicsit bővebben:
Több, mint 45%-át a glükomannán teszi ki,
9,7% nyerfehérje
7,8% legalább 16 féle aminosav
2,5% esszenciális aminosav
ásványi anyagok: kálcium, foszfor, vas,
cink, mangán, króm és réz.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Fehérje - < 0,1g
Zsír - < 0,1g
Szénhidrát - 3,8g
Cukor - 0,6g
Vízben oldódó rost - 3,2g
Kalcium - 20g
Kalória - 8kcal
Bővebb információért és a tészta vásárlásáért kattints IDE!







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése